28 Haziran 2019 Cuma

SÜHEYLA CİVELEK
PROJEMİZİN GENEL BİR FAALİYET PANOSUNU YAPTIM
 https://padlet.com/shylacvlk/6ssjn6sayy90

SÜHEYLA CİVELEK

YAPTIĞIMIZ PROJEYİ AYLARA GÖRE DEĞERLENDİRMİŞTİM BUDA RAPORUM

SELÇUK İLKOKULU 2/A SINIFI 2018-2019 ‘’HELLO MY SELF RELİANCE –MERHABA ÖZGÜVENİM eTWİNNİNG PROJE RAPORUDUR


ARALIK
Proje ortaklarımızla tanışıldı.Sosyal iletişim ağlarında topluluk kuruldu.Projenin gerekliliği ,tanıtımı ve yapılabilecekler için öğrenci, veli toplantıları yapıldı.Velilerin geniş katılımıyla yapılan tanıtım programında gerekli açıklama ve izin onayları alındı.
Sınıfta öğrencilerime proje tanıtımı yapıldı .Kazanımlar ile ilgili bilgiler somutlaştırılarak anlatıldı.Yapılan oylamayla projede işbirliğiyle çalışma kararı alındı.Logo tasarımı, sınıfta bilgisayar ve prokjesiyon da tasarlandı.Proje panosu hazırlandı okulumuz ve sınıfımız için ayrı ayrı hazırlanan panolar öğrencilerimin el emekleriyle süslendi. Proje ortaklarımızla öğretmen ve öğrenci webinarları yaptık.
Proje ortaklarımızla ortak olarak ‘Kardan Adam ve Takvim’ çalışmaları yapıldı.
Serbest etkinliklerimizde öğrencilerimin çevreye duyarlı olma ve sokak hayvanları için  fikir  üretmeleri ;ürettikleri fikir için çalışmayı kendi başlarına yapabilmeleri onların özgüveninde olumlu bir etki yaptı.

OCAK
Teknolojiden faydalanılarak anketler yapılıp özgüven sorunları yaşayan öğrencilerim ve nedenleri tespit edildi.Öğrencilerimde konuşma problemine (kekemelik ) dayalı özgüven eksikliği,kendini ifade etmede utanma duygusu(aşırı çekingenlik),arkadaş ortamında alay edilme korkusu ,yapamazsam korkusu gibi sorunlar ve ve nedensiz korkular tespit edildi.
Belirlenen eksiklikler üzerinde çalışmalar yapmaya karar verdim.
1,Sorunlarıyla baş edebilmeyi öğrenme
2.Kendini ifade etme
3.Alay etme ve zorbalıkla, mücadele etme
4.Korkularının üzerine gidebilme
Yukarıda saydığım sorunlarla mücadele etmek için ayrıca serbest etkinliklerimizde çalışmalar yapmaya karar verdim.
Öğretmen ve öğrenci webinarları yapıldı.
Öğrencilerimin demokratik ortam oluşturularak kendilerini ifade etmeleri, karar alma süreçlerinde özgür davranmalarını desteklemek ve özgüven gelişiminde bir basamak olan ‘benim kararım ‘ olgusunu geliştirmek için sınıf ortamında  proje sloganımız yarışmasını yaptık en çok beğenilen üç slogan arasında oy çokluğu ile ‘’Özgüvenin varsa bir yıldız gibi parlarsın’’ sloganı seçildi.Sınıf panomuzda buna uygun olarak tasarlandı.
Yaygınlaştırma amacıyla eba haber ve yerel medyada yayınlar yapıldı.Sosyal medya da ve okul web sayfalarında paylaşımlarda bulunuldu.
Öz güven gelişimlerini desteklemek amacıyla arkadaşlık ilişkileri ve birlikte daha güçlü olunacağı pekiştirilecek çalışmalar yapıldı.
Yetenekleri ve ilgi alanlarının tesbiti için ‘ iyi yapabildiklerim’ anket formları sınıfta uygulandı.

ŞUBAT
Teknolojinin kullanımında dikkat edilmesi gereken unsurlar ve internet kullanımında ‘’güvenli internet günü ‘’ kutlandı.Öğrencilerimizin web 2.0 aracı kullanımları ile ilgili çalışmalar yapıldı.Okul ve sınıfta proje panolarımız düzenlendi .Öğrencilerim yaptıkları etkinlikleri okul ortamında sergilemekle öz güvenleri arttı. Voki web2.0 aracıyla seslendirilen arkadaşlık şiirini öğrencilerim yazıp sınıfta seçimle derecelendirme yaptılar.
Katılımcı okullar eşleştirilip öğrenci wenarlarıyla işbirliği pekiştirildi.
Yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirme amacıyla hikaye ve şiir yazma çalışmalarıyla öz güvenleri artırıldı.
Çevresinde ihtiyaç sahiplerine yardım ederek, yardımlaşmanın verdiği mutluluk ve faydalıyım fikri gelişmiş olup öz güvene destek olundu.
Öz güven geliştirmek için farklılıklara saygı duyma kapsamında ‘’Nadir Hastalıklar ‘’ günü etkinlikleri ve ‘’Zorbalığa Hayır ‘’ etkinlikleriyle farkındalık ve öz saygı gelişimi sağlandı.
Barış Manço ‘yu anma günüyle vefa duygusu kazandılar.
Yapılan çalışmalar sosyal medyada,okul web sitelerinde ve ortak gruplarda paylaşılarak yaygınlaştırıldı.
MART
İşbirlikçi çalışmalar çerçevesinde öğrencilerimizin takım kurma sorumluluk alma ve takım ruhunu geliştirmek amacıyla proje maskotu yapma çalışmaları yapıldı.Bu kapsamda maskotumuz için çeşitli anketler yapıldı.Tricider web2.0 aracıyla maskotumuz geniş çaplı öğrenci katılımıyla belirlendi.Maskotumuzun özellikleri ,karakteri yaşadığı yer v.b gibi konularda görev dağılımıyla yapılan ortak çalışmalara hazırlanan anketlerle de bütün katılımcı öğrenciler dahil edildi.Bu şekilde ortak karar alma ,demokratik olabilme süreçleriyle öz güven pekiştirilmiş oldu.
Öz güven gelişimi ve sorumluluk bilinci kazanmak için ‘’Anneme Yardım Ediyorum’’,aile içi etkili iletişimin özgüven gelişimini sağlaması için ‘’Babam ve Ben’’ etkinlikleri yapıldı.Öğrencilerim evde annelerinin verdikleri sorumlulukları yerine getirip babalarıyla birlikte özel anlar geçirip aile içi iletişimle öz güven kazandılar.
Yöresel kutlamalardan Konya’ya ait olan ‘Şivlilik ‘ kutlamaları yabancı ortaklarımıza da tanıtılmış olduk.
Bunun dışında ‘Dünya Kadınlar Günü’kutlamalarında Chatterpix web 2.0 aracıyla veli ve bayan ortaklarımızın günü kutlandı.
Öğrencilerimizin özgüven gelişimleri için sanatsal faaliyetler,gezi ve eğlenceler düzenlendi.
Sınıfımızda okulumuz özel alt sınıfından davet ettiğimiz arkadaşlarımızla’ Marteniçka Örüyorum’ etkinliği ile özel çocukların farkında olma ve farklılıklara saygı duyma gelişti.
Özgüven gelişiminde önemli bir yeri olan korkularımızla yüzleşme ve baş edebilmek için ‘’Survivor Parkuru’’ etkinliği yapılıp yapabilirim öz güveni kazanıldı.
Mart ayı boyunca yaptığımız çalışmaları ortak sosyal medyeda ,okul web sitelerinde ,yerel gazetelerde,eba haber de yaygınlaştırma çalışmaları yapıldı.
NİSAN
Okulumuz bünyesinde yapılan ‘’Haydi resim Yapmaya ‘’ etkinliği fikrini öğrencilerim düşünüp web2.0 araçlarından Canva yardımıyla afiş hazırladık.Ortak karar alma fikirlerini ifade edebilme açısından öz güven kazanımı sağladık.
 Öğrencilerimiz ulusal  bayramımız olan ‘’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’’ kapsamında ‘Çocuk Festivali’yle hafta boyu hem eğlendiler hem de yapılan yarışmalar ve turnuvalarda yaptıkları derecelerle öz güven kazandılar.
Annelerimiz için sınıfımızda çiçek dikimi ve yetiştirdik.Bu şekilde sevgimizi göstermenin yollarını öğrendik.
Gelecek için meslekleri tanımak ve öz güven gelişiminde önemli bir yeri olan karar verme ve çalışıp başarma için,’Meslekleri Öğreniyorum ‘ etkinliği yaptık.
Okul ve sınıfımızda proje çalışmalarımızı sergilemek için pano hazırladık .Proje maskotumuz için şarkı besteledik,rap müzik yapıp maskotumuz için tasarımlarda bulunduk.
Yaptığımız çalışmaları ortak gruplarımızda  ,sosyal ağlarda ve okul web sitelerinde paylaşarak yaygınlaştırma çalışmaları yaptık.
MAYIS
Proje maskotumuz için şiirler yazdık ,tasarımlar yapıp okul ve sınıf panolarında sergiledik.
‘Okul Dışarda ‘ etkinliğine proje ortaklarımız gibi bizde katıldık.
Kendi ellerimizle yetiştirdiğimiz çiçeklerimiz ve yazdığımız sevgi dolu mektuplarımızla ‘’Anneler Günü ‘’nü kutladık.Üretebilen fert olarak öğrencilerimin öz güvenleri pekişti.
Projede sona doğru gelirken yaptığımız çalışmaları okulumuzda sergileyerek takdir toplayan öğrencilerimin gurur dolu bakışlarıyla öz güven kazanımda bir basamak daha ilerledik.
                                                                                                        
HAZİRAN
Yıl sonu itibarıyla oldukça yoğun bir yıl geçirmiştik.Ama buna değdi.Çünkü öğrencilerim sadece sınıf geçmemişlerdi,ayrıca özgüven basamaklarını da birer birer geçmişlerdi.
                                                                         SÜHEYLA CİVELEK


27 Haziran 2019 Perşembe

EVALUATION VİDEOS

SANAL MUSEUM

Powered by emaze

GENERAL EVALUATION

PROJE GENEL DEĞERLENDİRME RAPORU
Günümüzde çocuklarda özgüven eksikliği sıkça görülmektedir. Özgüven duygusu 0-6 yaşlarında kazanılır ve bize hayatımızın sonuna kadar eşlik eder. Özellikle bu yaşlarda ailenin çocuğuna tutumu çok önemlidir.
       Çocuklarda ve ergenlerde özgüven eksikliği nedeniyle en sık rastlanan sorunların başında aşırı çekingenlik, sosyal ortamlardan kaçınma, tanımadıkları ortamlarda geri planda kalma, okula gitmek istememe gibi davranışlar vardır.Bu durum çocuğun ve ergenin hem özel hayatını hem de okul hayatını olumsuz yönde etkilemektedir.
       Özgüven, sağlıklı ve başarılı bir hayat için insanın sahip olması gereken en önemli özelliklerden biridir. Eksikliği durumunda çocuklarımız ve ergenlerimiz mutsuzluğa ve başarısızlığa itilir.(Uzm.Psikolog Betül Baltacı)
                    Özgüven, bireylerin kendilerine ilişkin yaptıkları değerlendirmeleri, kendilerini değerli, başarılı, önemli ve yeterli bulup bulmamaya yönelik inançlarını ve kendilerini kabul etme veya etmemeye ilişkin tutumlarını kapsar (Coopersmith, 1967). Özgüveni düşük olan bireyler kendilerini önemsiz, işlevsiz ve değersiz görebilmekte (Rich, 1998), depresyon ve kaygı gibi psikolojik rahatsızlıklara daha açık olabilmektedirler (Akt, Baumeister, Campbell, Krueger, & Vohs, 2003). Öte yandan özgüveni yüksek olanlar ise, kendileriyle ilgili olumlu duygu ve düşüncelere sahip olan (Baumeister, Campbell, Krueger ve Vohs, 2003), stresle başa çıkma becerileri gelişmiş, uyum gücü daha yüksek bireyler olarak değerlendirilmektedir (Greenberg, Pyszczynski, & Solomon, 1995; Akt. Chen, 2011). Bu nedenle iyi oluş halini sağlamada özgüveni yüksek bireyler olmak önem kazanmaktadır. Ancak özgüven; fiziksel, bilişsel, sosyal ve duygusal açıdan önemli gelişim ve değişimlerin yaşandığı ergenlik dönemi gibi kritik gelişim aşamalarında düşüş sergileyebilmektedir (Puhak, 1995; Atkinson, 2010; Sonnenburg, 2007; Hensley, 2009; Ryan, Shim ve Makara, 2013). Bu nedenle, ergenliğe geçişin yanı sıra akademik ve çevresel değişimleri de içeren ilkokuldan ortaokula geçiş sürecinde özgüveni destekleyici çalışmaların yapılması önem kazanmaktadır (L’Esperance, 2006; Bishop, 2008; Wang, 2011).
          Çocuklarda kendini ifade edememe,arkadaş edinememe ve sosyalleşememe ile kendini gösteren,hem sosyal hem de akademik başarısızlığın en önemli nedeni olan özgüven eksikliği problemi bütün okullarda yaşanmaktadır.Ve insanların maalesef tüm hayatını olumsuz etkilemektedir.Bu probleme dikkat çekmek,sebeplerini anlamak ve çözüm yolları üretebilmek için bu proje yapıldı.Çünkü mutlu yarınlar için mutlu ve özgüvenli çocuklar yetiştirilmelidir.
        Projede 6 ülkeden 28 öğretmen ile işbirliği içinde çalışılmıştır.Twinspacede kayıtlı 81 öğrencimizde çalışmalara aktif olarak katılmıştır.Aralık 2018-Haziran 2019 tarihleri arasında yürütülen projenin planları tüm ortakların twinspacedeki görüş ve tavsiyeleri göz önüne alınarak hazırlanmıştır.Projenin müfredat ile paralel gitmesi için proje-müfredat entegrasyonu da yapılmıştır.Whatsapp,facebook grubu ve blog sayfamızı kurarak projenin iletişim ağı hazırlanmıştır ve bunlar sayesinde hızlı ve etki bir iletişim sağlanmıştır.Ayrıca webinarlar düzenlenerek,forum,chatroom,öğretmen bülteni ve proje günlüğü de kullanılarak kesintisiz bilgi alışverişi sağlanmıştır.Her ay plana uygun,amaca yönelik,farklı,etkileyici,müfredata uygun,dikkat çekici ve öğrenci merkezli etkinlikler ,web2.0 araçları da kullanılarak yapılmıştır.Proje tüm ortakların hazırlanmasında katkıda bulunduğu ortak çalışmalarla,yapılan sergilerle ve öğrencilerimizin bizzat kendilerinin tasarlayıp yaptığı maskotumuz “Beetwinny”nin tamamlanması ve kitap haline getirilmesiyle son bulmuştur.
                  Proje başlangıcında yapılan answergarden ile özgüven eksikliğinin sebepleri tespit edilmiş,spıderscribe ile de özgüvenli olmanın yolları hakkında görüşler alınmıştır.Bu çalışmalar doğrultusunda velilere ve öğrencilere proje video ve slayt çalışmaları ile tanıtılmıştır.Ayrıca velilerimizden izin dilekçeleri alınmış ve proje süresince e-güvenlik kurallarına uyulmuştur.Öğretmen ve öğrencilere önce ön anketler uygulanmış,final testin sonuçları ile karşılaştırılarak projenin ne kadar başarılı olduğu ispatlanmıştır.Ayrıca veli değerlendirme mektupları ve değerlendirme videoları da projenin olumlu sonuçlarının göstergesidir.Maskot çalışmamız süresince öğrencilerin hazırladığı tasarımlar demokratik katılım etkinlikleri yapılarak seçilmiş,demokrasi ve insan haklarına da vurgu yapılmıştır.Ayrıca maskot çalışması için her ülkenin görev aldığı karma öğrenci takımları oluşturulmuştur.Çalışmalar öğrenci merkezli yapılmıştır.Projede yer verilen serbest etkinlikler okulların fiziki yapı ve imkanlarına,yaşanılan çevrenin kültür yapısına ve geleneklerine uygun olarak her sınıfın öğretmeni tarafından seçilmiş ve uygulanmıştır.ayrıca farklı sanatsal çalışmalar ile kültürel ögeler de göz önüne serilmiş,çocuklar farklı sanat dalları ile tanışmış ve böylece  kültürel diyalog gerçekleştirilmiştir.Bu da çocukların kendilerini bir Dünya vatandaşı gibi hissetmelerine olanak sağlamıştır.Bu kazanım yöresel bayramlar kutlanılarak da desteklenmiştir.Tüm Dünya ile aynı anda  Nadir hastalıklar günü,eTwinning günü,anneler günü,Dünya kadınlar günü,otizm günü,okul dışarıda günü ve Güvenli İnternet günü tüm proje ekibi tarafından farklı etkinlikler ile kutlanmıştır.
       Projede elde edilen olumlu sonuçların yaygınlaştırılabilmesi için okullarda panolar hazırlanmış,EBA haberleri yapılmış,yerel basın kullanılmış,okul web sitelerinde,blog sayfasında,facebook  ve instagramda etkinlikler düzenli paylaşılmış, ve sergi çalışmaları yapılmıştır.
       Projede soru-cevap,beyin fırtınası,drama,kavram haritaları,altı şapkalı düşünme,gezgözlem gibi pedagojik yöntemler kullanılmış,işbirlikçi ,öğrenci merkezli,eleştirel,yaratıcı öğrenme ortamlarına yer verilmiştir.
       Proje sonunda:
1.Çocuklarda görülen sosyal uyum ve beceri yetersizliğinde dikkat çekici bir gerileme gözlenmiştir.Çocuklar okul içinde daha aktif,daha sosyal davranışlar sergilemiştir.Okulda yapılan kutlamalara öğrenci katılma oranı artmıştır.Aileler çocukların toplumda kendilerini daha rahat ve çekinmeden ifade etmeye başladıklarını dile getirmiştir.
2.Yapılan grup çalışmaları ile öğrencilerin işbirlikçi çalışmaları desteklenmiş ve iletişim becerilerinin geliştiği gözlemlenmiştir.
3.Öğrencilerin merak eden,soran-sorgulayan,araştıran ve çözüm üreten bireyler olmaları yolunda önerli açılmıştır.
4.Öğrencilerin yaratıcı,eleştirel düşünebilme yetenekleri öne çıkarılmış,hayal güçleri desteklenmiştir.Günlük yaşam becerileri etkinliklerine de yer verilerek bilgi,beceri,tutum ve davranışlar geliştirilmiştir.Ayrıca yapılan anket ve güçlü yanım etkinliği ile , güçlü ve zayıf yönlerini anlamlandırmaları sağlanmıştır.
5.Avrupa okulları ile ortak yapılan çalışmalar,işbirliği ve paylaşım sonucunda tüm çocuklarda Dünya vatandaşı olma bilinci oluşturulmuştur.Ülkelerarası işbirliği geliştirilerek Dünya barışı desteklenmiştir.
6. Kullanılan web2.0 araçları(Voki,chatterpix,toontastic,cooltext,tricider,dotstorming,tagul) ile öğrencilerin dijital yeterlilikleri geliştirilmiştirTteknolojinin doğru kullanımı ve güvenli internet hakkında bilgi verilerek,”Safer internet day” etkinlikleri ile bu konuda farkındalık yaratılmıştır.Öğrencilere 21. Yüzyıl becerileri kazandırılmaya çalışılmıştır.
7.Öğretmenler proje boyunca mesleki gelişimlerini sürdürmeye cesaretlendirilmiştir.Europeanschoolnet ve eTwinning online kurslarla mesleki gelişim desteklenmiştir.Ayrıca ders içi-ders dışı faaliyetlerde yetkinlikleri geliştirilmiştir.
Kaynaklar
*Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi(cilt:24,sayı:2)
*Aylık Sinema Dergisi- Köşeler
*Yavuzer, Haluk. Doğum Öncesinden Ergenlik Sonuna Çocuk Psikolojisi
*Duygusal Zeka Araştırmaları(Eray Beceren)
*seden@duygusalzeka.net
*www.couns.uiuc.edu/Brochures/self.htm
*KİGEM

EVALUATION REPORTS

Book titled 'HELLOMY SELF-RELIANCE'Read this book made on StoryJumper

MASCOT BOOK

STUDENT CERTIFICATES


STEM EXHIBITION

OUR 3D MASCOT


EXHIBITION






SCHOOL OUTDOOR DAY




TRAFFIC PARK


HAPPY MOTHER'S DAY



PARENT EVALUATION


COMMON POSTER



eTwinning day



https://padlet.com/mariaelena_tozzi68/9uo2p96y9j02
Let's sing the song "VIVA LA LIBERTA'" JOVANOTTI

22 Haziran 2019 Cumartesi

Projemizin Öğrenci ve Veli Değerlendirmeleri







'Hello My Self Reliance' adlı projemizin öğrenci ve veli değerlendirme videosu.
Bütün öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.



https://www.youtube.com/watch?v=jotR5_uUefM

ZÜMRE TUTANAĞINDA PROJEMİZ



2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SELÇUK İLKOKULU 
2.SINIF SENE SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU
TOPLANTI TUTANAĞI
TOPLANTI TARİHİ        :   19.06.2019
TOPLANTI YERİ              :   Öğretmenler Odası
TOPLANTI SAATİ           :   10:00
TOPLANTI NO                   :    3
 KATILANLAR                  :   SÜHEYLA CİVELEK   2-A Sınıf Öğretmeni
                                                    EROL YILIK                  2-B
                                                  NURDAN EMİR            2-C
                                                  YALÇIN KESER            2-D
                                                  MÜNEVVER BOZKIR   2-E
                                                 SERAP TUGAY               2-F
                                                 SİBEL AKGÜN                2-G
                                                 SEVGİ SERT                  İng. Öğr.
                                                 NİLÜFER ÖZKOÇ         İng. Öğr.
                                                 UĞUR ÇİNİ                 Mdr. Yard.
                                        
                                                              
  
GÜNDEM MADDELERİ:

1.      Açılış ve yoklama,
2.      Toplantı gündem maddelerinin okunması.
3.      2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılının Genel Değerlendirmesi
4.      Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantıları’nda alınan kararların değerlendirilmesi,
5.      Öğrencilerin genel başarı durumlarının değerlendirilmesi,
6.      Kullanılan yöntem ve tekniklerin değerlendirilmesi,
7.      Derslerde tüm konuların bitirilip bitirilmediğinin tespit edilmesi.
8.      Sınıflarda seviye durumları geri olan öğrenciler,
9.      Sınıf kitaplıklarının durumu,
10. Ölçme ve değerlendirmede izlenen yöntemler,
11. Mesleki eserler ve eğitim alanındaki gelişmeler,
12. Hello My Self Relıance E-twinning Projesi’nin değerlendirilmesi
13. Dilek ve temenniler,





GÜNDEMİN GÖRÜŞÜLMESİ

         1- Okulumuzun 2.sınıf öğretmeni 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılının Sene sonu Zümre Öğretmenler Kurulu toplantısını yapmak üzere zümre başkanı Süheyla Civelek başkanlığında yukarıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 19.06.2019 Salı günü saat 10.00 da öğretmenler odasında toplanmışlardır. Toplantıya 2. sınıf öğretmeni ,İngilizce öğretmenleri, müdür yardımcısı Uğur Çini katılmışlardır.
          
          2-Toplantının başında zümre başkanı  hazırlanan gündem maddelerini tek tek okuyarak eklenmesi gerekenler olup olmadığını sordu. Zümre elemanları oluşturulan gündem maddelerinin yeterli ve uygun olduğunu belirttiler.

          3-   2018-2019 Eğitim- öğretim yılının genel değerlendirmesi sonucunda; 2.sınıflarda derslerin müfredata göre tamamlandığı, genel olarak sınıf seviyelerinin iyi olduğu, sınıfta bir kaç öğrencinin durumunun düşük olduğu belirtildi. 2. Sınıflar bazında sınıf tekrarı olan öğrencilerin sürekli devamsızlar ,dışında  olmadığı tarafından belirtildi
        
        4- Zümre toplantılarında alınan kararların sene boyunca uygulandığını,  kılavuz kitabı olmadığı için derslerde günlük planlar yapıldığını. Ayrıca zümre toplantılarında alınan kararların hemen hemen tamamının gerçekleştirildiğini zümre öğretmenlerince onandı.
          
       5- Öğretim yılı sonunda sınıfların başarı durumları değerlendirildiğinde, öğrenci başarı durumlarının genel anlamda iyi olduğunu. 2-B sınıf öğretmeni sığınmacı öğrencilerimizden bazılarının  okuma yazma öğrenemediğini belirtti. Aile ile görüşülüp RAM’a yönlendirildiğini ve ailenin bunu kabul etmediğini dile getirdi.
        
       6- Derslerin işlenişi sırasında kullanılan yöntem ve teknikler hakkında ise özellikle öğrenci merkezli, yaparak yaşayarak öğretim yapıldığı, öğrenmenin en üst düzeyde gerçekleştiği yöntem ve tekniklerin uygulandığını, yapılandırmacı eğitim anlayışı çerçevesinde öğrencinin hazır bilgiyi ezberleyen değil, yeni bilgileri önceki öğrendikleri üzerine inşa eden, yeni bilgileri kolay bir şekilde öğrenen ve hayatta karşılaştığı durumlara uygulayabilen bir anlayışla yetiştirilmeye çalışıldığını, işlenen konularla ilgili araştırma inceleme çalışmalarına yer verildiğini, edindikleri bilgileri sınıf ortamında sunum halinde aktardıkları, öğrenmenin en üst düzeyde gerçekleştirilmiş olduğunu belitti. Genel olarak öğrencilerin bilgi düzeylerinin normal olduğu fakat sahip olunan bilgilerin ifade edilmesi konusunda bazen yetersiz kalındığı ve bu durumu iyileştirici çalışmaların yapılması gerektiğini 2/C sınıf Öğretmeni  Nurdan Emir söyledi.
   
    7- Sene başında belirlenen süreler içinde tüm derslerin temaları yetiştirilmiş ve işlenmesinin bitirildiğini, Türkçe ve diğer derslerde konuların işlenişinde sözlü ve yazılı ifadenin ötesinde yorum yapabilme becerilerinin geliştirilmeye çalışıldığını, bütün derslerde güzel konuşma, güzel yazma ve güzel okuma üzerinde önemle durulduğunu, Matematik derslerinde her konunun ayrıntılı olarak ele alındığını, Hayat Bilgisi derslerinin konularının sınıf içi etkinlikleri kullanarak işlendiğini, her konu ve tema sonunda değerlendirmeler yapıldığını, dersler işlenirken okulun ve çevrenin imkânları ölçüsünde araç ve gereçlerin düzenli kullanıldığını ve kullanma becerilerini geliştirmeye çalışıldığını, Beden Eğitimi ve Oyun, Müzik, Görsel Sanatlar ve Serbest Etkinlik derslerinin yıllık planda belirtilen kazanımlar doğrultusunda işlenmiş ve süre içerinde tüm tema ve konuların bitirildiğini zümrelerce belirtildi.Ayrıca İngilizce öğretmenlerimizde müfredatı tamamladıklarını söylediler.

      
  8-Sınıf seviye durumları dikkate alındığında seviye durumları geri olan öğrencilerle ilgilenildiğini,  bu geri olma durumlarının sebepleri üzerinde veli görüşmesi yapıldığını,   problemlerin yerinde tespit edilmeye çalışıldığını belirtildi.özellikle  sığınmacı öğrencilerimizin dil gelişimi için farklı etkinliklerle eksikliklerinin giderilmeye çalışıldığını  belirtti.

   9- Sınıf kitaplıklarının düzenlenerek zenginleştirildiğini, en çok kitap okuyan öğrencilerin ödüllendirildiğini, okunan kitapların da karnelere işlendiğini, her zaman okuma yapılması gerektiğini, bu durumun öğrencilerin kitap okumasını olumlu yönde etkilediğini, başarılarına olumlu yönde katkı yaptığını, bu amaçla öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışıldığını Münevver Bozkır belirtti..
     
   10-Serap Tugay, öğrenci başarılarını değerlendirme de derslerin kılavuz kitaplarının bize yol gösterdiğini,  değerlendirmelerin toplu ya da bireysel olarak yapıldığını söyledi. Değerlendirme kriterlerinin yetersiz kaldığı, üç kriterin bazı öğrencileri tanımlamada yetersiz kaldığını, geliştirilmeliden sonra iyi ile arasına bir kriter daha konulması belirtildi.

   11- Özellikle eğitimde sürekli yenilikler ve değişmeler olduğunu, bu konularda bilgi sahibi olunması amacıyla meb sitelerinin takip edilmesini, okulda ve ilde sene sonu  zümre elemanları ile birlikte  yapılan ve yapılacak olan seminerlere katılmasını, yaz tatilinde yeni program hakkında bilgi edinilmesini, öğrenmenin bilgi edinmenin yaşının olmadığını, her zümre elemanının bunu yapacağını  eğitim ve öğretimde meydana gelen yeni gelişmelerden haberdar olunmasını ve okutulacak olan sınıfların kılavuz kitaplarının incelenmesinin faydalı olacağını  Sibel Akgün söyledi

   12-     Hello My Self Relıance E-twinning projesi Nurdan Emir tarafından değerlendirildi. Proje 2-C Nurdan EMİR  ve 2-A Süheyla CİVELEK  Sınıfları tarafından okul müfredatı ve ders programına göre uygulandı.Proje çalışmalarının çoğu okul saatlerinde yapıldı. Projenin müfredata entegrasyonu sağlandı.Proje çalışmaları öğrencilerin becerilerini,yetkinliklerini geliştirmelerine imkan sağladı. Velilerin değerlendirmeleri alındığında çok faydalı ve yerinde bir proje yapıldığını ,çocuklarda öz güven çalışmalarının olumlu davranışlar ve sonuçlar doğurduğunu ifade etmişlerdir.


   13- Dilek ve temenniler bölümünde zümre başkanı Süheyla Civelek söz alarak bu eğitim öğretim yılının gerek birinci gerekse ikinci döneminde gösterilen azim gayretin ve bu çalışma örneklerinin gelecek yıllarda da sürmesi dileğinde bulundu.
     Son olarak; gelecek eğitim-öğretim yılının başarılı bir şekilde geçirilmesi dileklerinde bulunarak toplantı sona erdi.


 SÜHEYLA CİVELEK          EROL YILIK             NURDAN EMİR          YALÇIN KESER                                                             

2-A Sınıf Öğretmeni           2/B Sınıf Öğretmeni     2/C Sınıf  Öğretmeni       2/D Sınıf Öğretmeni           





MÜNEVVER BOZKIR     SERAP TUGAY           SİBEL AKGÜN               SEVGİ SERT
2-E Sınıf Öğretmeni           2/F Sınıf Öğretmeni     2/G Sınıf  Öğretmeni        İngilizce Öğretmeni



       





2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PAYKÖY İLKOKULU 
2.SINIF SENE SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU
TOPLANTI TUTANAĞI ALINAN KARARLARIDIR.


1- İkinci dönem çalışmalarının da programa uygun olarak yürütüldüğünü,  verilmek istenen konular amacına uygun olarak verildiği,
2- Derslerin temalarının belirtilen sürelerde işlenmiş olup planlanan sürelerde bitirildiği, her tema sonunda geri bildirim alınarak eksikler tespit edilmeye çalışılmış, konu tekrarlarıyla bu eksiklikler giderilmeye çalışıldığı,
3- Ayrıca zümre toplantılarında alınan kararların hemen hemen tamamının gerçekleştirildiği,
4- Derslerin işlenişi sırasında kullanılan yöntem ve teknikler hakkında ise özellikle öğrenci merkezli, yaparak yaşayarak öğretim yapıldığı,
5- İşlenen konularla ilgili araştırma inceleme çalışmalarına yer verildiği,
6- Dersler işlenirken okulun ve çevrenin imkânları ölçüsünde araç ve gereçlerin düzenli kullanıldığı,
7-Sene başında belirlenen süreler içinde tüm derslerin temaları yetiştirildiği,
8- Sınıf seviye durumları dikkate alındığında seviye durumları geri olan öğrencilerle ilgilenildiği,
9- Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışıldığı,
10-Tema sonunda değerlendirme formları, öz değerlendirme gibi formların öğrencilere uygulandığı,

11-- Hello My Self Relıance E-twinning Projesi kapsamında öğrenciler yaratıcı düşünme,iletişim becerisi,araştırma sorgulama becerisi,girişimcilik becerilerini kazandıkları, proje sonunda velilerle yapılan değerlendirmede öz güven kazanmada öğrencilerden olumlu davranışlar kazanıldığı, güzel,faydalı ve verimli bir aktivite olduğu,

12- Eğitim ve öğretimde meydana gelen yeni gelişmelerden haberdar olunmasını ve okutulacak olan sınıfların kılavuz kitaplarının incelenmesi kararları alındı.


                                                                                               


                                                                 
Olur
17.06.2019

ŞENER AYDOĞAN
Okul Müdürü